ʼn Biddende gemeente is ʼn lewende gemeente.

biddend

Liewe Medegelowiges,

Ek het geleer dat ʼn lewende gemeente nie aan getalle gemeet word nie. Selfs twee of drie biddende gelowiges kan ʼn reuse verskil maak in ʼn gemeente en ook in die hele gemeenskap.

Om te bid is om jou gedagtes te rig tot God, onse Vader, wat in die hemel is. Ons besef ons is hier maar net tydelik. Ons rig ons oë weg van die sukkelbestaan van rentekoerse, tolpaaie en petrolpryse wat ons spaarvarkie druk dat sy oë traan. Ons kry kans om in die gebed na die hemel te kyk en te sien waarheen ek op pad is. Ek kry kans om my sondes te bely, my medemens te vergewe en bowenal vir my predikant en my gemeente te bid.

Hoeveel tyd moet ons nie maak vir hierdie belangrike saak nie. Die feit dat ons hier op aarde aan ʼn gemeente behoort, is ʼn stukkie hemel op aarde. Daarom moet ons dit lewendig en spesiaal hou deur ons gebede. Hoe jaloers is die duiwel nie op ons hemelse geskenk nie. Ons wapen teen hierdie felle aanslag is alleenlik gebed.

Kom ons bid meer as ons ooit vir ons klein gemeentes op die platteland, vir ons maksi-gemeentes in die stad, vir elke lidmaat, ampsdraer en predikant. Kom ons gee ons hemelse geskenk ʼn nuwe glans deur ons gebede vir mekaar.

Thea De Villiers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *