Tamatiekonfyt vir die siel

Resep

(deur Annamie Stander,  GK Musina)

 My resepte is sonder fieterjasies, geen geweek, gewag of geskil nie.

  • Soos ek onthou, weeg kilogram vir kilogram, met ander woorde een kilogram tamaties vir een kilogram suiker.
  • Was en sny die tamaties se koppe af, gooi dit in die Twista en gee dit ’n paar draaie, net om dit te breek, nie te verpulp nie.
  • Gooi nou laag vir laag al om die beurt met die suiker in ’n swaarboomkastrol, wat jy wel so ’n veeg olyfolie op die bodem gegee het.
  • Ek het gemmer in ’n sakkie toegeknoop en laat saamkook, seker so ’n vinger gemmer, dan haal ’n mens dit mos agterna uit (en eet lekker alleen daaraan in die kombuis!)
  • Kook teen middelmatige hitte vir so ’n uur, voeg dan die sap van een suurlemoen by en prut vir nog so ’n uur of tot die konsistensie reg lyk.
  • Skep kort-kort die skuim wat bo-op vorm af.  As dit onweer is, sal jy waarskynlik môre verder moet kook.
  • Laat die konfyt afkoel en kyk hoe dit vir jou lyk. As jy te lank of te vinnig kook, word die konfyt donker.
  • As jy tevrede is, bottel in gesteriliseerde bottels en bedek konfyt met ’n brandewyngeweekte papiertjie, gesny in die vorm van die bottel se deksel.
  • Skroef, toe, plak jou eie plakkertjie op en siedaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *